ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ
Κατηγορίες
- Αγάπη
- Αγία Γραφή
- Άγιο Πνεύμα
- Άγιοι
- Άγιον Όρος
- Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
- Άγιος Νεκτάριος ο εν Αιγίνης
- Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
- Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
- Άγχος
- Ακάθιστος Ύμνος
- Αμαρτία
- Αναζητήσεις
- Ανακοινώσεις
- Ανάληψη Κυρίου
- Απολογισμός Φιλανθρωπικού Έργου
- Αποφθέγματα
- Αρχειοθήκη
- Αρχή της Ινδίκτου
- Αυτογνωσία
- Βίοι Αγίων
- Γεροντικόν
- Δεκαπενταύγουστος
- Διακαινήσιμος Εβδομάδα
- Διδακτικές Ιστορίες
- Δοκιμασίες
- Εκκλησιασμός
- Ελπίδα
- Εξομολόγηση
- Επικαιρότητα
- Ευαγγέλιο Κυριακής
- Θεία Κοινωνία
- Θεία Λειτουργία
- Θεολογικά
- Θεοτόκος
- Θλίψη
- Θυμίαμα
- Ιερέας
- Ιερός Ναός
- Ιησούς Χριστός
- Κόλλυβα
- Κυριακή των Βαϊων
- Λογισμοί
- Μεγάλη Δευτέρα
- Μεγάλη Εβδομάδα
- Μεγάλη Παρασκευή
- Μεγάλη Πέμπτη
- Μεγάλη Σαρακοστή
- Μεγάλη Τετάρτη
- Μεγάλη Τρίτη
- Μεγάλο Σάββατο
- Μεγάλος Κανόνας
- Μεταμόρφωση του Σωτήρος
- Μετάνοια
- Μνημόσυνο
- Μυστήριο Ευχελαίου
- Νηστεία
- Ορθόδοξες Ταινίες
- Ορθόδοξοι Χριστιανοί
- Παναγία
- Πάσχα
- Πατερικά Κείμενα
- Πεντηκοστή
- Περί Προσευχής
- Πίστη
- Πνευματικός Αγώνας
- Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών
- Προσευχές
- Σάββατο Λαζάρου
- Σταυρός
- Συγχώρεση
- Σύμβολο Πίστεως
- Συμβουλές
- Το Κελάρι της Αγάπης
- Φιλοκαλία
- Φιλόπτωχο Ταμείο
- Χριστός Ανέστη!!!
- Ψυχοσάββατο
- Ωφέλιμα
Μην ξεχάσεις να διαβάσεις...
Συναξάριον
Αναζήτηση
Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017
Υλικά:
1 κιλό σιτάρι
1/2 κιλό καρύδια
1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κιλό φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
250 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες (πλυμένες και στεγνωμένες)
λίγη κανέλα, ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το σιτάρι όλη τη νύχτα.
Το βράζουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα όμορφο μπολ τοποθετούμε στο κάτω μέρος την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αφήστε λίγα αμύγδαλα αν θέλετε για τη διακόσμηση.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το στεγνό σιτάρι και τέλος διακοσμούμε με τη σταφίδα και το μαϊντανό συνήθως κάνοντας ένα σταυρό. Μπορείτε να βάλετε και πινελίτσες από σποράκια ροδιού.
Συμβουλές
Αφού διαβαστούν τα κόλλυβα από τον ιερέα, αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και τότε μπορείτε να τα μοιράσετε. Θα χρειαστείτε 1 κουτάλι της σούπας, μερικές χαρτοπετσέτες, ποτηράκια και κουταλάκια μίας χρήσεως, για να τα προσφέρετε ευκολότερα.
Αποφύγετε να βάλετε μέσα στο μπολ με τα κόλλυβα, κεριά. Η θέση των κεριών είναι στα μανουάλια.
Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών
1 κιλό σιτάρι
1/2 κιλό καρύδια
1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κιλό φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
250 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες (πλυμένες και στεγνωμένες)
λίγη κανέλα, ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το σιτάρι όλη τη νύχτα.
Το βράζουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα όμορφο μπολ τοποθετούμε στο κάτω μέρος την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αφήστε λίγα αμύγδαλα αν θέλετε για τη διακόσμηση.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το στεγνό σιτάρι και τέλος διακοσμούμε με τη σταφίδα και το μαϊντανό συνήθως κάνοντας ένα σταυρό. Μπορείτε να βάλετε και πινελίτσες από σποράκια ροδιού.
Συμβουλές
Αφού διαβαστούν τα κόλλυβα από τον ιερέα, αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και τότε μπορείτε να τα μοιράσετε. Θα χρειαστείτε 1 κουτάλι της σούπας, μερικές χαρτοπετσέτες, ποτηράκια και κουταλάκια μίας χρήσεως, για να τα προσφέρετε ευκολότερα.
Αποφύγετε να βάλετε μέσα στο μπολ με τα κόλλυβα, κεριά. Η θέση των κεριών είναι στα μανουάλια.
Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(Atom)
Αναγνώστες
Newsletter
Εγγραφείτε
Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου